آموزش مقدماتیآموزشیسئوکسب و کار اینترنتیمدیریت وبسایت

دامنه چیست ؟ + (جامع‌ترین راهنمای انتخاب، خرید و اتصال دامنه)

9خیلی از دوستانی که قصد راه اندازی یک وبسایت و کسب و کار اینترنتی دارند از ما می‌پرسند که دامنه چیست ؟ و چرا باید یک دامنه خرید؟ همینطور گاهی اوقات مطالبی درباره هاست و یا سرور نیز دیده‌اند که باعث شده است بیشتر گیج شوند و در قدم اول راه اندازی کسب و کار اینترنتی‌شان دچار مشکل و دردسر شوند.

در درجه اول برای آنکه اولین سوال شما به خوبی برطرف شود، بهتر است مقاله هاست چیست؟ را کاملا مطالعه بفرمایید تا متوجه شوید چرا باید هاست و یا سرور را برای کسب و کار اینترنتی‌تان باید خریداری نمایید. سپس این مقاله را بخوانید و از نحوه کار، انتخاب و خرید دامنه و اینکه اصلا چرا باید دامنه بخریم به خوبی مطلع و آگاه شوید.

سرفصل های مقاله بستن

دامنه چیست ؟

دامنه در واقع همان آدرسی است که شما با وارد کردن آن در مرورگرتان به سایت مورد نظرتان می‌رسید و می‌توانید آن سایت و محتویاتش را مشاهده نمایید.

اگر بخواهیم یک مثال ساده و واضح بزنیم می‌توان گفت دامنه در واقع مانند یک آدرس سر راست به خانه (سایت) ما است که با آن می‌توان به خانه (سایت) ما رسید.

دامنه چیست؟

به نظرم می‌توانیم کمی تخصصی‌تر هم درباره اینکه دامنه چیست، صحبت کنیم:

اینترنت شبکه‌ای از کامپیوترهای مختلف در دنیا است که با یکسری پروتکل‌های جهانی در بستر اینترنت با هم در ارتباط هستند. در شبکه بزرگ اینترنت همه این کامپیوترها می‌توانند با یکدیگر در ارتباط باشند و اطلاعات را بین یکدیگر جا به جا کنند.

اما برای اینکه هر یک از این کامپیوترها در شبکه بزرگ اینترنت شناسایی شوند، یک کدی را به آن‌ها اختصاص دادند که با استفاده از آن کد می‌توانستیم به هر یک از این کامپیوترها به راحتی متصل شویم که به عنوان نمونه یکی از این کدها را برایتان آورده‌ایم: 89.241.636.321

به این کدها به اصطلاح IP گفته می‌شود که هر وبسایت هم یک IP مشخص دارد.

اما در نظر داشته باشید اگر می‌خواستیم سایت‌های مورد علاقه‌مان را مدام دنبال کنیمِ، باید مدام این اعداد عجیب و غریب و پیچیده را حفظ می‌کردیم که غیرممکن بود.

به همین خاطر دانشمندان دامنه‌ها را ایجاد کردند تا این اعداد و IP ها یک نام مشخصی داشته باشند و به این صورت حفظ کردن نام وبسایت‌ها و … بسیار راحت‌تر از قبل شد و دیگر نیازی به حفظ کردن آن اعداد عجیب و غریب نبود و صرفا با وارد کردن نام آن سایت در مرورگرتان می‌توانید به راحتی به آن سایت متصل شده و اطلاعاتش را مشاهده نمایید. به عنوان مثال برای ورود به سایت ما باید دامنه blinkco.net را در مرورگرتان وارد نمایید تا وارد سایت ما شوید و احتیاجی نیست IP وبسایت ما را وارد نمایید.

هاست چیست؟

هر دامنه متعلق به یک فرد و یک وبسایت است

توجه داشته باشید هر کسی که بخواهد یک وبسایت یا کسب و کار اینترنتی راه اندازی کند باید یک یا چند دامنه را تهیه نماید. و بعد از خرید آن دامنه (ها)، همه آن‌ها متعلق به آن فرد و یا وبسایت خواهد بود و فرد دیگری قادر به خرید و ثبت مجدد دامنه قبلا خریداری شده نیست. مگر آنکه اعتبار خرید آن دامنه تمام شده باشد و دیگر دامنه در اختیار صاحب امتیازی قبلی نباشد و به اصطلاح دامنه برای خرید و ثبت باز باشد.

به عنوان مثال در حال حاضر که دامنه blinkco.net متعلق به شرکت بیلینک است، هیچ کس نمی‌تواند در حال حاضر دامنه blinkco.net را خریداری نماید؛ چرا که صاحب امتیاز آن ما هستیم و در واقع شرکت بیلینک زودتر این دامنه را خریداری کرده است.

در ادامه درباره نحوه خرید دامنه و بررسی وضعیت قابل خرید یا نبودن دامنه را بیشتر توضیح خواهیم داد تا خودتان در نهایت بتوانید به راحتی یک دامنه را خریداری و به سایت‌تان متصل نمایید.

نحوه کار یک دامنه چیست ؟

تا الان که متوجه شدید دقیقا دامنه چیست بهتر است درباره نحوه کار دامنه‌ها نکاتی را به شما بگویم. زمانی که شما یک دامنه را در مرورگرتان وارد می‌کنید، یک درخواست به سرورهایی در شبکه اینترنت به نام DNS ارسال می‌شود، این سرورها وظیفه دارند که درخواست شما را به سرور اصلی، جایی که سایت شما روی آن قرار گرفته است هدایت کند و در نهایت اطلاعات آن سایت را به سمت شما برگردانده و شما می‌توانید آن سایت را مشاهده نمایید.

به عنوان مثال شما بعد از ثبت و خرید یک دامنه باید DNS های مرتبط با هاست یا سرورتان را وارد نمایید. مثلا اگر از شرکت ما یک هاست خریده باشید (البته ما خدمات هاست و سرور ارائه نمی‌کنیم و این صرفا یک مثال است)، باید DNS های زیر را روی دامنه‌تان تنظیم نمایید:

ns27.blinkhost.net

ns28.blinkhost.net

با تنظیم این DNS ها، دامنه شما مستقیما به هاست و یا سرور شما متصل می‌شود و از این پس اگر کسی دامنه شما را در مرورگرش وارد کند، مستقیما به سمت هاست اصلی که سایت شما روی آن است متصل خواهد شد و می‌تواند سایت شما را مشاهده کند.

DNS در تنظیمات دامنه چیست ؟ DNS آدرس‌هایی است که از هاست خود گرفته و روی دامنه‌تان تنظیم می‌کنید و دامنه به وسیله آن به هاست یا سرور شما متصل می‌شود.

تفاوت بین هاست و دامنه چیست ؟

هاست و یا سرور فضایی است که می‌توانید برای دوره‌های ماهیانه، سالیانه و … خریداری نمایید و کلیه فایل‌ها، اطلاعات، کدها و … سایت‌تان را در این فضا قرار دهید. در واقع همه کاربران با ورود به سایت شما با این فضا ارتباط برقرار کرده و محتویات سایت‌تان را می‌بینند.

اما دامنه صرفا نام سایت شما است که کاربران با وارد کردن دامنه در مرورگرشان می‌توانند به راحتی به سایت شما متصل شوند. به عنوان مثال شما با وارد کردن دامنه blinkco.net به هاست ما که کلیه فایل‌ها، کدها و اطلاعات ما روی آن قرار دارد متصل می‌شوید و می‌توانید سایت ما را مشاهده نمایید.

در واقع می‌توان گفت هاست یک خانه است که شما وسایل‌تان (اطلاعات‌تان) را در آن قرار داده‌اید و دامنه آدرس خانه شما است که اگر این دامنه را به دوستان و دیگران بدهید، می‌توانند با استفاده از آن به خانه (سایت) شما برسند.

برای راه اندازی یک وبسایت شما به هر دو سرویس یعنی دامنه و هاست احتیاج دارید و باید آن‌ها را خریداری نمایید. پس از خرید این سرویس‌ها باید DNSهای هاست و سرورتان را از شرکت هاستینگ گرفته و در پنل تنظیمات دامنه در بخش (DNS (Name Servers باید DNS های مرتبط با هاست یا سرورتان را وارد نمایید تا دامنه‌تان به هاست یا سرورتان متصل شود.

ضمنا پیشنهاد می‌کنیم هم دامنه و هم هاست‌تان را از یک شرکت هاستینگ تهیه نمایید تا بخشی از خدمات اتصال دامنه و هاست را به صورت رایگان برای شما انجام دهند. البته گرفتن هر دو سرویس از یک شرکت قطعا مزایای دیگری هم دارد که این مزایا در شرکت‌های هاستینگ مختلف هم متفاوت است.

برای اینکه بیشتر با مفهوم هاست و سرور بیشتر آشنا شوید پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله بسیار جامع هاست چیست را مطالعه نمایید و یا ویدئو آموزشی در آن مقاله را مشاهده نمایید.

تفاوت هاست و دامنه

تفاوت URL با دامنه چیست؟

عده‌ای از شما عزیزان قطعا در جاهایی شاید شنیده باشید که برای اشاره به نام و آدرس یک سایت به جای دامنه سایت می‌گویند URL سایت و طبیعتا این سوال برایتان پیش آمده است که فرق URL با دامنه چیست .

برای اینکه خیلی این بحث را پیچیده نکنیم خیلی ساده این موضوع را برای شما توضیح خواهم داد. به آدرس اصلی سایت شما که در واقع آدرس صفحه نخست سایت شما هم می‌شود مثل https://blinkco.net، دامنه (Domain) گفته می‌شود و به آدرس دیگر صفحات سایت شما مثل https://blinkco.net/order در واقع URL و آدرس اینترنتی آن صفحه گفته می‌شود.

هر صفحه از سایت شما دارای یک آدرس اینترنتی یا URL منحصر به فرد است. دامنه سایت شما صرفا صفحه اصلی سایت شما است.

انواع دامنه چیست ؟

دامنه‌های بین المللی

دامنه‌های بین المللی از معروف‌ترین و پر استفاده‌ترین دامنه‌های لیست شده در سیستم جهانی ثبت دامنه است که تعداد آن بیش از صدها هزار دامنه است. معروف‌ترین دامنه‌های بین المللی عبارتند از COM، NET، ORG، INFO و بقیه دامنه‌های بین المللی خیلی پر کاربرد نیستند و استفاده از آن‌ها را توصیه نمی‌کنیم مگر در شرایط خاص که به موضوع سایت شما مرتبط خواهد شد. مانند BIZ، CLUB، AGENCY .

دامنه‌های کشوری

دامنه‌های کشوری از جمله دامنه‌هایی هستند که مرتبط با یک کشور هستند و در واقع می‌توان مخفف نام آن کشور است. وبسایت‌ها معمولا یک دامنه بین المللی مانند COM و یک دامنه کشوری (کشوری که آن وبسایت در آن فعالیت‌ می‌کند) باید داشته باشند و این کار می‌تواند به برندینگ آن سایت کمک کند.

به عنوان مثال دامنه IR دامنه کشوری کشور عزیزمان ایران است. و همینطور دامنه‌های دیگر مثل UK برای انگلستان، DE برای آلمان، IN برای هند است.

توجه داشته باشید خیلی از دوستان فکر می‌کنند دامنه‌هایی مثل CO مخفف عبارت Company است که اصلا اینطور نیست و دامنه CO مخفف نام کشور کلمبیا است. اما با این حال خیلی از مدیران وبسایت‌ها با توجه به همین تعبیر این دامنه را به عنوان یک دامنه بین المللی و مخفف کلمه Company خریداری می‌کنند که البته اصلا مشکل ساز نیست و کاملا به سلیقه و موضوع کسب و کار شما بستگی دارد.

دامنه‌های سازمانی

از انواع دیگر دامنه‌ها، دامنه‌های سازمانی هستند که برای مشخص شدن سازمان‌ها، ارگان‌های بزرگ و دولت‌ها دامنه‌های مشخصی ایجاد و ثبت شده‌اند و این دامنه‌ها به غیر از سازمان‌ها به فرد و یا کسب و کار دیگری ارائه نمی‌شود.

به عنوان مثال دامنه ac.ir دامنه وبسایت‌های دانشگاهی ایران است. همینطور دامنه gov برای دولت آمریکا و دامنه mil برای ارتش آمریکا است.

بهترین راه برای انتخاب نام دامنه چیست ؟

نام دامنه و سایت شما دقیقا همان نام برند شما در سطح اینترنت است و به همین خاطر بسیار در انتخاب آن باید دقت نمایید و نامی را انتخاب کنید که در شأن برند و موضوع کارتان باشد. البته انتخاب نام دامنه فقط به برند شما برنمی‌گردد بلکه باید نکات بسیار مهم دیگری از جمله نوشتار آسان، کوتاهی و … را نیز در نظر گرفته و در فرایند انتخاب نام دامنه از آن‌ها غافل نشوید. چرا که خیلی از برندها صرفا از اسامی خاص مثل آناهیتا و … استفاده می‌کنند که در کل ارتباطی با برند و محصولشان ندارد و به بقیه نکات مثل نوشتار آسان، کوتاهی و روانی آن بسیار توجه کرده‌اند.

پس با خواندن ادامه مطلب دید بسیار بازتری در روند انتخاب نام دامنه خواهید داشت و می‌توانید انتخاب به مراتب مناسب‌تری داشته باشید.

البته توجه داشته باشید که در حال حاضر در حدود ۳۵۰ میلیون دامنه با پسوند‌ها و اسامی مختلف ثبت شده است؛ این موضوع نشان می‌دهد که احتمال زیاد اکثر دامنه‌های خوب و روان و … قبلا به ثبت رسیده است. و همینطور روزانه هزاران دامنه دیگر هم به این دامنه‌ها اضافه می‌شود و باید خیلی سریع برای نام و دامنه سایت‌تان دست به کار شوید و با استفاده از نکات زیر دامنه مورد نظرتان را پیدا و سپس تهیه نمایید.

نوشتن نام دامنه ساده باشد

در انتخاب نام دامنه‌تان باید توجه داشته باشید که نوشتار دامنه شما بسیار ساده باشد به خصوص دامنه شما باید به صورت انگلیسی یا به اصطلاح فینگلیش نوشته شود و طبیعتا همین کمی باعث سخت شدن انتخاب نام دامنه خواهد شد.

همینطور باید از نام‌هایی که می‌توان آن را به چند شکل مختلف نوشت، پرهیز کنید و از نام‌هایی استفاده کنید که تا حدودی مطمئن هستید همه آن را با یک ساختار مشخص می‌نویسند و اشتباهی در تایپ دامنه‌تان پیش نمی‌آید.

به عنوان مثال استفاده از حروفی مثل «ژ» یا «خ» که از ترکیب حروف انگلیسی ایجاد می‌شوند، باعث خطا در تایپ دامنه توسط کاربران می‌شود. یا دامنه‌هایی که انتهای نام آن‌ها به «هـ» ختم می‌شود هم همان مشکل را دارند و باعث چند شکلی نوشته شدن دامنه شما می‌شود.

توجه داشته باشید خیلی از مدیران سایت‌ها با علم به اینکه دامنه انتخابی‌شان چند شکلی نوشته می‌شود، اقدام به خرید همه نوع دامنه‌ها با شکل‌های درست و غلط می‌کنند تا کاربران اگر هم دامنه را به اشتباه تایپ کردند، باز هم به وارد سایت مورد نظرشان شوند و مشکلی در ورود به سایت نداشته باشند.

نامی کوتاه برای دامنه‌تان انتخاب نمایید

انتخاب نامی کوتاه و ۲ سیلابی بسیار به خوش آوایی نام دامنه کمک می‌کند و همینطور به راحتی در ذهن مخاطبان هم حفظ می‌شود. به عنوان مثال دامنه blink به صورت دو سیلابی یعنی بی-لینک است که یک کلمه‌ای است و تا حد خوبی به راحتی در ذهن مخاطبان ما نیز نقش می‌بندد. پس تا جایی که امکان دارد سعی کنید دامنه کوتاه انتخاب نمایید.

کلمات کلیدی در نام دامنه‌‌تان استفاده کنید

تلاش کنید تا در نام دامنه‌تان از کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان استفاده کنید. استفاده از کلمات کلیدی از چند وجه به نفع شما است:

  • سئو و محبوبیت دامنه سایت شما برای گوگل
  • برند سازی قوی نام دامنه‌تان برای حوزه کاری‌تان
  • با توجه به ارتباط قوی دامنه با کسب و کارتان به ذهن سپردن نام دامنه سایت شما برای مخاطبان بسیار ساده خواهد شد.

به عنوان مثال دامنه digikala.com که از مخفف کلمه دیجیتال و همینطور از کلمه کالا استفاده کرده است و کاملا به ما می‌فهماند که در حوزه فروش کالا به صورت دیجیتال و آنلاین فعالیت دارد.

البته شاید بپرسید کلید کلمه انگلیسی مرتبط با کسب و کارمان را کسی در گوگل جستجو نمی‌کند تا به سایت ما برسد؛ اما باید بدانید که الگوریتم‌های جدید جستجو گوگل از جمله الگوریتم«Rank Brain» می‌تواند جستجو کلمات کلیدی فارسی را با کلمات کلیدی انگلیسی مرتبط به خوبی مقایسه کند و در نهایت متوجه ارتباط دامنه سایت و موضوع سایت شما با کلمه کلیدی جستجو شده توسط کاربر شود.

ضمنا سعی کنید کلمه کلیدی‌تان را تا حد امکان در ابتدای دامنه بیاورید. این کار یکی از قوانین تاثیرگذار در سئو برای گوگل است.

در حین انتخاب نام دامنه تحقیقات حقوقی لازم را انجام دهید

حتما قبل از ثبت و خرید دامنه درباره نام دامنه‌تان تحقیقات لازم را انجام دهید و مطمئن شوید که شرکت دیگری نام انتخابی شما را قبلا ثبت نکرده باشد. همچنین از لحاظ بحث حقوقی هم باید مطمئن باشید که نام انتخابی شما قابل استفاده باشد. برای مثال اگر شما بخواهید دامنه‌ای مشابه با نام ما در حوزه کاری ما یعنی حوزه آنلاین فعالیت نمایید، با توجه به اینکه در این حوزه برند تجاری ما ثبت شده است می‌توان پیگیری قانونی انجام داد و امکان همچنین کاری وجود ندارد. پس حتما به این موضوع توجه نمایید تا دچار گرفتاری و مشکلات آینده نشوید.

یک مثال بامزه از سایت یکی از دوستانم دارم که دامنه‌ای با نام زنبیل و با نوشتار xanbil.com را برای حوزه آموزش برنامه‌نویسی ثبت کرد؛ اما چندی بعد متوجه شد فروشگاه اینترنتی قدیمی و معروفی به نام زنبیل با نوشتار zanbil.ir وجود دارد که در جستجوهای گوگل نیز در صدر است. همین موضوع باعث شد خیلی از مشتریانی که به سایت فروشگاه اینترنتی زنبیل می‌خواستند وارد شوند، وارد سایت آموزش برنامه‌نویسی زنبیل می‌شدند و اتفاقات جالبی می‌افتاد که بیشتر به برندینگ و روند فعالیت سایت دوست بنده ضربه می‌زد تا فروشگاه اینترنتی زنبیل. چرا که این فروشگاه به خودی خود برند بزرگی بود و همه آن را می‌شناختند، اما سایت دوست من، سایتی نوپا بود که با کوچیک‌ترین تبلیغی اشتباهات مردم در پیدا کردن سایت صحیح به وفور دیده می‌شد.

از پسوند(ها)ی مناسب استفاده نمایید

سعی کنید از پسوندهای مناسب و مرتبط با کسب و کارتان استفاده نمایید. شاید الان برایتان سوال باشد که پسوندهای دامنه چیست ؟ به عنوان مثال پسوندهای زیر از معروف‌ترین پسوندهایی هستند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

COM: معروف‌ترین و مرسوم‌ترین دامنه بین المللی که مخفف کلمه Company و یا Commercial است. پیدا کردن دامنه در این پسوند به علت محبوبیت بسیار بالا دشوار است.

NET: پسوند بین المللی که مخفف کلمه Network یا شبکه است.

ORG: پسوند بین المللی که مخفف کلمه Organization یا سازمان است.

INFO: پسوند بین المللی که مخفف کلمه Information یا اطلاعات است.

IR: پسوند رسمی کشور ایران که هر سایتی باید به عنوان دامنه رسمی یا دامنه دوم با نام انتخابی‌اش داشته باشد.

همینطور در نظر داشته باشید که اخیرا دامنه‌های جدیدی ارائه شدند با عناوینی مثل photography، Agency، io و … که در صورت ثبت آن می‌توانید دامنه‌های جالبی تهیه کنید.

توجه داشته باشید دامنه‌های غیرمرسوم‌تر مانند ۳ دامنه‌ای که در بالا مثال زدیم، از لحاظ هزینه‌ای بسیار گران‌تر از دامنه‌های مرسوم هستند.

مراقب رقیبان‌تان باشید و از وبسایت‌تان حفاظت کنید

به جهت حفظ امنیت کسب و کارتان بهتر است دامنه‌های بین المللی آزاد و خوب و همینطور دامنه رسمی ایران یعنی ir را حتما ثبت نمایید. با اینکار مطمئن خواهید شد که رقیبان و دیگران نمی‌توانند با دامنه‌های بسیار مرسوم و مشابه نام دامنه شما، دامنه جدیدی ثبت کنند و اقدام به تخریب برند شما کنند.

اکثر وبسایت‌های فعال در حوزه کسب و کار اینترنتی این نکته را رعایت می‌کنند و تا حدی که از پس هزینه‌های خرید و تمدید دامنه‌هایشان برآیند، نام دامنه‌شان را با همه پسوندهای مرسوم ایرانی و بین المللی خریداری و ثبت می‌کنند.

چطور می‌توانیم دامنه(ها)ی مورد نظرمان را خریداری کنیم؟

شرکت‌های مختلفی در ایران به صورت نمایندگی اقدام به فروش دامنه‌های بین‌ المللی و ملی می‌کنند و می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب نمایید و دامنه‌تان خریداری نمایید. اما حتما مطمئن شوید که شرکت مورد نظر، شرکت معتبری باشد و خدمات پشتیبانی دامنه را در دوره خریداری شده دامنه به شما ارائه نماید.

در ادامه به صورت مرحله به مرحله روش بررسی و خرید دامنه را با یک مثال از یک شرکت فعال در حوزه ارائه خدمات دامنه برای شما آورده‌ایم.

ابتدا امکان خرید دامنه(ها)ی مدنظرتان را بررسی نمایید

در این آموزش ما به صورت آزمایشی از سایت سرورپارس اقدام به خرید دامنه خواهیم کرد و مرحله به مرحله پیش خواهیم رفت. ابتدا با ورود به آدرس pars.host در بخشی با عنوان ثبت دامنه می‌توانید مشاهده نمایید که در سمت راست پسوندهای قابل انتخاب و ثبت در این شرکت آورده شده است که می‌توانید بنا به سلیقه و هدفتان آن را انتخاب نمایید و در فیلد ورودی سمت چپ پسوندها می‌توانید نام مدنظرتان را وارد نمایید.

بررسی دامنه در سرورپارس

برای مثال در این آموزش می‌خواهیم وضعیت دامنه‌های blinkco را بررسی کنیم. پسوند COM را انتخاب کرده و در فیلد ورودی عبارت blinkco را می‌نویسیم.

حال نتیجه را می‌توانید مشاهده کنید که دامنه‌ها اکثرا پر هستند و توسط ما خریداری شده‌اند، اما دامنه blinkco.org باز هست و به عنوان مثال اقدام به خرید این دامنه می‌کنیم. روی افزودن به سبد خرید زیر ORG کلیک می‌کنیم و پس از مدتی پیام تایید افزودن شدن به سبد خرید روی صفحه به نمایش درمی‌آید.

وضعیت خرید دامنه هادامنه‌تان را ثبت نمایید

پس از اینکه در مرحله قبل دامنه blinkco.org را به سبد خرید اضافه کردیم، یکسری اطلاعات دیگر نیز پرسیده می‌شود که باید برای ثبت نام و تکمیل خرید آن‌ها را پر نمایید. از جمله اطلاعاتی که از شما پرسیده می‌شود، NameServers یا همان DNS ها است که اگر هاست‌تان را زودتر خریداری کرده باشید می‌توانید همین‌جا بلافاصله آدرس DNSها را وارد نمایید تا پس از تکمیل خرید به صورت خودکار تنظیمات انجام شود. در صورتی هم که هاست‌تان را هنوز خریداری نکرده‌اید، می‌توانید از این مرحله با اطلاعات پیش فرض نوشته شده در فیلدها عبور کنید و به ادامه مراحل خرید بپردازید تا بعدا از طریق پروفایل‌تان در سایت سرورپارس این تنظیمات را انجام دهید.

کمی قبل‌تر توضیح دادیم که DNS در تنظیمات یک دامنه چیست .

ثبت DNSپس از عبور از مرحله DNSها وارد سبد خریدتان خواهید شد که می‌توانید در این صفحه مبلغ نهایی را مشاهده نمایید و همینطور از داخل سبد خرید دوره خرید دامنه‌تان را از یکساله به مدت زمان‌های بیشتری مثل ۲ ساله و … ارتقا دهید که طبیعتا هزینه آن بیشتر می‌شود و کلیه هزینه‌ها رو به روی آن‌ها طبق تصویر نوشته شده است. پس از تکمیل این بخش روی تسویه حساب کلیک نمایید تا به مرحله بعدی هدایت شوید.

سبد خرید دامنهپس از عبور از صفحه سبد خرید وارد صفحه‌ای خواهید شد که باید اطلاعات کاربری‌تان را وارد نمایید تا در سایت سرورپارس ثبت نام کرده و اطلاعات ثبت کننده دامنه نیز روی دامنه قرار بگیرد؛ سپس روی دکمه تکمیل سفارش باید کلیک نمایید و با ورود به درگاه بانک با ورود اطلاعات کارت‌تان شامل رمز دوم و … می‌توانید هزینه را پرداخت نمایید و سیستم به صورت خودکار کارهای ثبت دامنه را برای شما انجام می‌دهد.

تکمیل اطلاعات فردیپس از تکمیل خرید داخل پروفایل شما در سایت سرورپارس دامنه شما ثبت می‌شود و می‌توانید تنظیمات دامنه از جمله تنظیمات DNS و … را از همین پنل در هر زمانی انجام دهید.

دوره خرید و یا تمدید دامنه‌ چیست ؟

شما می‌توانید دامنه‌هایتان را در دوره‌های کوتاه مدت و بلند مدت خریداری و یا نمایید. مثلا می‌توانید الان یک دامه را یکساله خریداری نمایید و بعد از یکسال به صورت ۳ ساله آن را تمدید کنید یا برعکس. دوره خرید و تمدید دامنه همیشه پس از اتمام دوره فعلی قابل تغییر است و طبیعتا دوره‌های مختلف هزینه‌های متفاوتی دارند.

البته توجه داشته باشید که خرید و تمدید بلند مدت یک دامنه ۲ مزیت ویژه برای شما خواهد داشت:

  • با خرید دوره‌های بلند مدت شامل تخفیف‌هایی خواهید شد که اکثر شرکت‌ها آن‌ها را برای به صرفه‌تر شدن خرید کاربران‌شان لحاظ می‌کنند.
  • گوگل به اعتبار و قدمت دامنه‌ها نیز توجه دارد و اگر طول دوره دامنه شما بلند مدت باشد، امتیاز خاصی نیز برای دامنه‌تان در نظر می‌گیرد.

و اما سوالات متداول شما…

مدت زمان ثبت و تحویل دامنه چقدر است؟

دامنه‌ها به صورت آنی به نام شما ثبت می‌شوند، اما تغییر DNS‌های آن‌ها از چند دقیقه تا ۴۸ ساعت است که در سطح اینترنت به طور کامل ثبت شود.

Sub-Domain ساب دامنه چیست ؟

خیلی از دوستان از ما می‌پرسند ساب دامنه چیست ؟ ساب دامنه نامی است که قبل از دامنه نوشته می‌شود و با یک نقطه از دامنه اصلی جدا می‌شود. برای مثال tuts.blinkco.net یک ساب دامنه از سایت بیلینک است که روی آن یک سایت دیگر برای دپارتمان آموزش بیلینک بالا آمده بود. اگر قصد داشتید سایت‌های دیگری روی دامنه‌تان بالا بیاورید که بخش‌هایی دیگر از سایت‌تان است، از ساب دامنه به عنوان آدرس آن بخش از سایت استفاده نمایید.

دامنه ir خریداری کرده‌ام اما هنوز در حال بررسی یا اتصال به هاست است

دامنه‌های ir در ایران توسط سازمان فیزیک ایران یعنی nic.ir به ثبت می‌رسد و در حال بررسی بودن دامنه علل مختلفی دارد که در صورت تایید دامنه یا رد آن ایمیلی برایتان ارسال می‌گردد و علت برای شما توضیح داده خواهد شد. توجه داشته باشید در سامانه nic.ir شما باید یک تعهدنامه نیز ارسال نمایید تا ثبت دامنه‌های ir شما به طور کامل انجام شود. در غیر اینصورت دامنه‌های شما تا زمانی که این تعهدنامه را امضا و ارسال نکنید، ثبت نخواهد شد. البته این موارد هنگام ثبت دامنه کاملا به اطلاع شما خواهد رسید.

نتیجه گیری

در مقاله دامنه چیست به طور کامل توضیح دادیم که دامنه چیست و چرا برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی باید هم دامنه و هم هاست را داشته باشید و اقدام به راه اندازی سایت کنید. همچنین شما می‌توانید با استفاده از این نکات اسامی مختلف را برای سایت‌تان بررسی کنید و آن‌ها را از لحاظ کیفیت بسنجید سپس آن را خریداری نمایید.

توجه به نکات مقاله دامنه چیست می‌تواند بسیار در هزینه‌های آینده شما صرفه جویی کند؛ چرا که خیلی‌ها دامنه‌ای را انتخاب می‌کنند و بعدا مدام آن را عوض می‌کنند و با این اوصاف باید هزینه‌های زیادی را متقبل شوند. پس موارد بالا را در یک چک لیست با عنوان دامنه چیست  قرار دهید و در هنگام ثبت و خرید دامنه مدام آن‌ها را بررسی کنید.

اگر مقاله دامنه چیست برایتان مفید بود، حتما برای دوستان و آشنایان‌تان که درگیر انتخاب نام دامنه و سایت‌شان هستند ارسال کنید تا مشکل آن‌ها نیز حل شود و سریع‌تر روی کسب و کار و پلن‌های درآمدی‌شان کار کنند.

  • کیفیت مقاله و فایل ویدئویی
4.8
برچسب ها

محمد امین مجیدی

من عاشق کسب و کارهای آنلاین و علم برنامه نویسی هستم و بیش از ۸ سال است که به واسطه مدیریت تیم طراحی وب و اپلیکیشن blink، با دغدغه ها و چالش‌های این حوزه از نزدیک آشنا هستم. اکنون قصد دارم همه تجربیات و آموخته‌هایم در این سال ها را با شما عزیزان به اشتراک بگذارم. مقالات رایگان ما از اینجا مشاهده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن